ALTRIBE BAND

Μέτρα με Τέχνη τον Καιρό!
14 Μαΐου 2017
Πέτρος Σαριδάκης & Παναγιώτης Σκουλάς
25 Μαΐου 2017
 

ALTRIBE Band

Οι ALTRIBE band είναι ένα τετραμελές out of the Blues συγκρότημα, που δημιουργήθηκε από τον drummer – συνθέτη Albert Παναγιωτόπουλο. Σημείο αναφοράς και αφετηρία στη μουσική τους είναι τα μπλουζ με groovy, moody και psychedelic επιρροές. Με σκοτεινούς, αφαιρετικούς ή κοινωνικούς στίχους.

Μαζί με τον Albert στο δημιουργικό κομμάτι και η Fiona Λαμπρίδη ως συνθέτης. Είναι η φωνή του συγκροτήματος και παίζει ακουστική κιθάρα. Ο Απόστολος Καρατζάς στην ηλεκτρική κιθάρα ένας κιθαρίστας της νέας γενιάς, με προσωπικό ύφος και ήχο που αναδεικνύει τις ροκ-ψυχεδελικές πλευρές του συγκροτήματος. Ο Γιάννης Γαρδικλής στο ηλεκτρικό μπάσο συνδυάζει με ιδιαίτερη άνεση την μελωδικότητα με το groove.

Έχουν εμφανισθεί σε μουσικές σκηνές των Αθηνών, της περιφέρειας και σε festivals, παίζοντας τα δικά τους original τραγούδια σε αγγλικό στίχο και επιλεγμένες διασκευές στο ύφος της μπάντας.

Έχουν λάβει άδεια επανεκτέλεσης από την εταιρεία των Rolling Stones, γιά την επιτυχημένη προσαρμογή στο τραγούδι Gimme Shelter.
Έχουν τιμηθεί επίσης με platinum awards από εταιρείες A&R της Αμερικής (TuneΗog, Taxi), ενώ έχουν βρεθεί στη θέση Νο 1 σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, στο top 10 της διεθνούς πλατφόρμας συγκροτημάτων Reverb Νation (Οκτώβριος 2013).

Το βρετανικό περιοδικό Stencil magazine έχει κάνει εκτενή παρουσίαση του group.
Τραγούδια τους έχουν σημαντικό air play σε fm και internet radios.

Το 2015 κυκλοφόρησαν το digital single “Spooky Train”.
Μάρτιος του 2014 , cd “Aphrodisiac”.
Από τον Απρίλιο του ίδιου έτους, και για τρείς μήνες, διέμειναν στο Βερολίνο, πραγματοποιώντας συναυλίες.

(Το συγκρότημα με διαφορετική σύνθεση και με ελληνικό στίχο, έχει ένα digital single με τη Warner music και ένα cd με τίτλο «το Θαύμα», 2012 με την FM records - συμπαραγωγός ο Άκης Γκολφίδης).

"ALTRIBE band, ένα τετραμελές out of the Blues συγκρότημα, με μπλουζ μουσική, groovy, moody και psychedelic επιρροές και σκοτεινούς, αφαιρετικούς ή κοινωνικούς στίχους"

 

ALTRIBE Band “Too late to come back”, New Single Out Now!

Οι Altribe οδηγούν ήδη ένα χρόνο το Spooky Train και είναι ήδη πολύ αργά για να γυρίσουν πίσω. Με το νέο single “Too late to come back” συγκεράζουν τον urban blues ήχο του Spooky Train με πιο μελωδικές φόρμες, από οδηγοί γίνονται οι επιβάτες του τραίνου, ανοίγοντας έτσι μια νέα περίοδο στην καλλιτεχνική τους πορεία.
Minimal ήχοι με στοιχεία post-rock, groovy, psychedelic αλλά και soul το “Too late to come back” εγκαινιάζει ταυτόχρονα και μια νέα συλλογή τραγουδιών του συγκροτήματος με επίκεντρο πάντα τον σύγχρονο άνθρωπο της μεγαλούπολης.
Η συνθέτης Fiona Λαμπρίδη στη φωνή και την ακουστική κιθάρα, μια φωνή που παραπέμπει στις ζεστές, δωρικές, μαύρες φωνές των blues. Ο Απόστολος Καρατζάς στην ηλεκτρική κιθάρα, με ύφος και ήχο που αναδεικνύει τις ροκ-ψυχεδελικές πλευρές του συγκροτήματος. Ο Γιάννης Γαρδικλής στο ηλεκτρικό μπάσο, συνδυάζει τον δυναμισμό με το συναίσθημα στο groove. Στα τύμπανα ο Albert Παναγιωτόπουλος, ένας ντράμερ που εκφράζει την εμπειρία, την εκρηκτικότητα, αλλά και την αισθητική απλότητα που χαρακτηρίζει τους ALTRIBE.

ALTRIBE Band

Έχουν εμφανισθεί σε μουσικές σκηνές των Αθηνών και της περιφέρειας, σε festivals και στο εξωτερικό, παίζοντας τα δικά τους original τραγούδια σε αγγλικό στίχο και επιλεγμένες διασκευές στο ύφος της μπάντας.
Έχουν λάβει άδεια επανεκτέλεσης από την εταιρεία των Rolling Stones, του τραγουδιού Gimme Shelter. Έχουν τιμηθεί με βραβεία από εταιρείες A&R’s της Αμερικής (Tune Ηog, Taxi), ενώ έχουν βρεθεί πολλές φορές στο Νο 1 της διεθνούς πλατφόρμας συγκροτημάτων Reverb Νation, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Το βρετανικό Stencil magazine έχει κάνει εκτενή παρουσίαση του group. Τραγούδια και συνεντεύξεις τους έχουν παρουσιαστεί σε ραδιόφωνα (FM και web) σε εφημερίδες και έγκριτα μουσικά site.
Το συγκρότημα, με διαφορετικές συνθέσεις, κυκλοφόρησε το 2012 ένα digital single με τη Warner music και το cd «το Θαύμα» (FM records), με ελληνικό στίχο και συμπαραγωγό τον Άκη Γκολφίδη, ενώ το Μάρτιο του 2014 κυκλοφόρησε το cd “Aphrodisiac” (aap). Το 2016 κυκλοφόρησε το cd τους με τίτλο “Spooky Train”.

Η ηχογράφηση του single “Too Late to Come back” έγινε στο Dudu Loft.

ALTRIBE BAND
 

Μέλη του Συγκροτήματος

Fiona Λαμπρίδη: Φωνή, Ακουστική Κιθάρα
Albert Παναγιωτόπουλος: Drums
Απόστολος Καρατζάς Ηλεκτρική Κιθάρα
Γιάννης Γαρδικλής: Μπάσο
Inksiders: Artwork
Χρύσα Ματσαγκάνη: Δημόσιες Σχέσεις

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επίσημη Ιστοσελίδα:ALTRIBE Band
Facebook Page:FaceBook ALTRIBE Band
Youtube channel: YouTube ALTRIBE Band
Twitter: Twitter @ALTRIBEBand
Instagram: Instagram ALTRIBE Band
Sound Clound (Spooky Train full album): Sound Clound ALTRIBE Band